Welkom op mijn website!

Ik ben Anita van Anita’s Groene Keuken, een hobbykok en liefhebber van gezond en lekker eten. Daarom ben ik vaak in mijn keuken te vinden. Mijn missie is om mensen kennis te laten maken met de lekkere, gezonde en plantaardige keuken en daarmee een extra bijdrage te leveren aan een betere wereld voor mens, dier en natuur.
Vegan
Jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar veganistische en biologische voeding. Dit heeft er toe geleid dat ik veel gerechten en producten zelf ben gaan maken. Vooral omdat het lastig en onbegonnen werk bleek om alle etiketten in de supermarkt te controleren op dierlijke ingrediënten. Maar zeker ook omdat nog lang niet alles biologisch te verkrijgen is. Na vele jaren proberen, recepten op internet zoeken en volhouden maak ik nu zelf mijn eigen jams, chutneys, kruidenoliën, spreads, gebak, maaltijden en meer. Alles 100% vegan en zoveel mogelijk biologisch. En, eerlijk gezegd, dat bevalt mij zo goed dat ik dat graag met anderen wil delen.

Thuisgekookt.nl

Daarnaast ben ik als thuiskok te vinden op Thuisgekookt.nl waar ik geregeld een lekkere, biologische, vegan maaltijd aanbied voor buurtgenoten in Alphen aan den Rijn. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan gauw op de website van Thuisgekookt en kijk wat ik daar op het menu heb staan.
Voedingsadvies
Juist om een extra bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld voor mens, dier en natuur help ik je graag en geef ik je graag advies wanneer je hulp kan gebruiken om (meer) plantaardig te gaan eten.
Of het nu gaat om de overstap te maken naar vegetarische of veganistische voeding, of dat je benieuwd bent of je als veganist wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, ik help je graag.
Bij het vaststellen van een gezond voedingspatroon neem ik de richtlijnen van de Voedselzandloper (Kris Verburgh) als uitgangspunt en de kennis uit de gevolgde cursus “Voedingstherapie – Voeding & Gezondheid”.

Heb je vragen, ideeën, opmerkingen of suggesties? Laat het mij weten.