Geniet van deze heerlijke risotto. Een echt lentegerecht waarin de venkelsmaak een mooie combinatie vormt met de kruidige champignons en de frisse citroen.
Hoofdgerecht | Italiaans | 2 personen | bereiding 30 min
Dit recept is:glutenvrij, lupinevrij, mosterdvrij, notenvrij, pinadavrij, selderijvrij, sesamvrij en sulfietvrij.
Ingrediënten:
-
250 – 300 ml water
-
1 groentebouillontablet
-
1 middelgrote ui
-
1 el milde olijfolie
-
80 g risottorijst
-
1 venkelknol
-
1 groene paprika
- 1 el rozemarijn-olie
- 150 g kastanje champignons
-
100 g SOJAstukjes
-
1 biologische citroen
-
peper
Extra:
- kookpan
- wokpan
- koekenpan
- maatbeker
Bereiden:
-
Breng het water aan de kook en los de bouillontablet erin op.
-
Snipper ondertussen de ui. Verhit 1 el olijfolie in de wokpan op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
-
Voeg een scheut groentebouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snij ondertussen de venkel en paprika klein en voeg deze na 10 min. toe aan de risotto en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.
-
Snij ondertussen de champignons in plakken. Verhit ondertussen in een koekenpan de rozemarijn-olie en bak de champignons 5 min. Voeg dan het sojastukjes toe en laat alles in 5 min. bruin worden.
-
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd de citroen in plakken.
-
Meng het citroenrasp en het champignonmengsel door de risotto. Bestrooi met verse peper en decoreer met 2 schijven citroen.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande (aangepast recept)