In dit heerlijk nagerecht krijgen de peren een Oosters tintje door de Baharat crumble.
“Bharat” is een Arabisch woord voor kruid of specerij. Met baharat wordt een melange van kruiden aangeduid die in het Midden-Oosten gebruikt wordt.
Nagerecht | Midden-Oosten | 4 personen | bereiding 40 min | oventijd 10 min
Dit recept is:Glutenvrij, Lupinevrij, Pindavrij, Sesamvrij en Sojavrij.
Ingrediënten:
- 375 ml witte wijn
- 3 el agavesiroop
- 1 kaneelstokje
- schil van een halve sinaasappel
- 4 stevige peren
- 30 g pecannoten
- 2 el geraspte kokos
- 250 ml kokosyoghurt
- 4 tl baharat
- paar takjes munt
Bereiding:
- Schil de schil zonder wit van de sinaasappel.
- Breng in een pan de witte wijn, agavesiroop, het kaneelstokje en sinaasappelschil aan de kook.
- Schil de peren, halveer ze in de lengte en snij het klokhuis eruit. Voeg de peren toe aan de pan met de wijn en laat ze in 15-20 min. gaar koken. Laat daarna afkoelen.
- Hak ondertussen de noten grof. Verwarm een droge koekenpan. Voeg de noten, baharat en geraspte kokos toe en rooster het geheel licht bruin. Laat afkoelen.
- Leg de halve peren met wat kookvocht in een kom. Schep er yoghurt op en bestrooi met de Baharat-crumble. Garneer met grof gesneden munt.
EET SMAKELIJK!
Serveertip:
Maak de peren en de crumble een dag van te voren en je kan dit gerecht de volgende morgen als ontbijt eten.
Maak de peren en de crumble een dag van te voren en je kan dit gerecht de volgende morgen als ontbijt eten.
Bron: Allerhande (aangepast recept)
Producten voor dit recept:
Baharat is ook, met 3 andere Internationale kruidenmixen, in cadeauverpakking verkrijgbaar.