Mijn favoriete ontbijt voor de zondagochtend is dit heerlijke, eiwitrijke ontbijt van sojakwark met granen, noten, zaden, chiazaad en rood fruit. Een goede basis om de zondag energiek mee te starten en er een mooie dag van te maken.
Maak het jezelf extra makkelijk door de ontbijtgranen met de noten, zaden en pitten een dag van te voren al te mengen. Of, als je voor super makkelijk gaat, gebruik 40 g kant en klaar ontbijtmix van havervlokken met noten en zaden. Kijk in dit geval wel even goed op de verpakking of er geen suikers/suikervervangers zijn toegevoegd.
Ontbijt | Hollands | 1 persoon | bereiding 5 min
Dit recept is: lactosevrij,lupinevrij, pindavrij, sesamvrij en sulfietvrij.
Ingrediënten:
-
400 g SOJAkwark ongezoet
-
10 g HAVERvlokken
- 10 g boekweitvlokken
- 10 g HAVERzemelen
-
20 g gepelde WALNOTEN
- 20 g AMANDELEN
-
10 g gemengde zaden en pitten
- 1 tl chiazaad
-
50 g verse of diepvries frambozen
-
50 g verse of diepvries aardbeien
Bereiden:
-
Gebruik je diepvriesfruit? Haal de avond ervoor de diepgevroren frambozen en aardbeien uit de vriezer en leg ze in een schaaltje in de koelkast.
-
Hak de walnoten en amandelen grof.
-
Meng de noten in een kom met de haver- en boekweitvlokken, zemelen, noten, zaden en pitten (zonder het chiazaad).
-
Voeg de sojakwark toe en roer alles door elkaar.
-
Stort de sojakwark op een bord. Voeg het rood fruit met het sap toe en strooi de chiazaadjes on top.
Eet smakelijk!