Dit is een typisch Argentijns grill-recept. Oorspronkelijk met rundvlees maar deze milieuvriendelijke, vegan variant doet helemaal niet onder voor de traditionele versie.
Chimichurri is een Argentijnse saus en marinade die gebruikt wordt in de Argentijnse keuken.
Bijgerecht | Argentijns | 2 personen | bereiding 20 min | wachttijd 60 min | oventijd 10 min
Dit recept is:Glutenvrij, Lupinevrij, Mosterdvrij, Notenvrij, Pindavrij, Selderijvrij, Sesamvrij en Sojavrij.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 4 tl chimichurri-kruiden
- 1 kopje verse peterselie, fijngesneden
- 4 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- zout
- 1 avocado
- 1/2 tl chilivlokken
- 50 tot 100 ml groentebouillon
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd twee dikke plakken, elk ongeveer 2,5 centimeter dik, vanuit het midden van de bloemkool.
- Maak de Chimichurri-kruiden samen met de fijngesneden verse peterselie fijn in een vijzel. Meng daarna de olijfolie en de wijnazijn met krachtig roeren erdoor en laat de marinade eerst een uurtje trekken.
- Smeer de bloemkoolsteaks rijkelijk met de marinade in en strooi er naar wens een snufje zout over. Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat, schuif in de oven en rooster de bloemkool in 10 – 15 min. totdat de steel net gaar is.
- Meng voor een romige saus de rest van de chimichurri marinade met het vruchtvlees van de avocado, chilivlokken en de helft van de bouillon in een keukenmachine en blend tot een romige saus. Voeg meer bouillon toe als de saus te dik is.
- Serveer deze saus er apart bij.
Serveertip:
- Voor een niet-romige saus de chimichurri-marinade als saus serveren.
Bewaartip:
- Snijd de overgebleven bloemkool in roosjes, blancheer en bewaar in de vriezer. Heerlijk om bijv. bloemkoolsoep van te maken.
Producten voor dit recept:
Chimichurri is een saus en marinade die gebruikt wordt in de Argentijnse keuken.