WOT betekent heet, kruidig. WOT gerechten zijn meestal rood van kleur door de verschillende pepers die deel uitmaken van de Berbere. Berbere is een vrij pittig kruidenmengsel uit de Ethiopische keuken en wordt meestal in stoofpotgerechten gebruikt. De stoofpotgerechten worden met een typisch Ethiopisch brood (injera) gegeten maar dat kan ook heel goed vervangen worden door Libanees platbrood.
Hoofdgerecht | Ethiopië | 2 personen | bereiding 20 min.
Dit recept is:Glutenvrij, Lupinevrij, Mosterdvrij, Notenvrij, Pindavrij, Selderijvrij, Sesamvrij en Sojavrij.
Ingrediënten:
- 200 gr bloemkool
- 2 grote wortels of zoete aardappel
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 tomaten
- 1 tl Berbere kruidenmix
- 1 el zonnebloemolie
Extra:
- kookpan
- wokpan
Bereiding:
- Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Kook de bloemkool in 5-7 minuten net gaar. Giet af.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Maak de courgette, wortels en tomaten schoon en snijd alles in niet te kleine blokjes.
- Verhit de olie in een wokpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort. Voeg dan de wortel, courgette en de Berbere kruiden toe en roerbak 5 minuten. Laat de geuren vrijkomen. De groente moet lekker knapperig blijven. Voeg de tomaten toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de bloemkool toe en roerbak 2 tot 3 minuten.
Eet smakelijk!
Tips:
- Serveer de groenteschotel met platbrood of rijst en eventueel een salade met komkommer en tomaat.
- Dit gerecht kan met allerlei soorten groenten bereid worden. Ideaal dus voor het opmaken van restjes.
Producten voor dit recept:
Berbere is een pittig kruidenmengsel dat bestaat uit verschillende pepers, knoflook, koriander, fenegriek en kardemom.
4 Internationale kruidenmixen
4 Heerlijke kruidenmixen omkennis te kunnen maken met de geurige, kruidige gerechten uit de Internationale keuken.