Goed gevulde champignontaartjes die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Serveer ze eens met onze friszoete cranberrychutney en je hebt een klein feestje op je bord.
Lunchgerecht | 4 personen | bereiding 20 min | oventijd 15 min
Dit recept is: eivrij, lupinevrij, mosterdvrij, pindavrij, selderijvrij, sesamvrij en sulfietvrij.
Ingrediënten:
-
300 g kikkererwtenmeel
-
5 el edelgistvlokken
-
2 el verse kruiden
-
½ tl miso (SOJA)
-
450 ml water
- 3 el olijfolie
- 400 g paddenstoelenmelange
- 1 teen knoflook
- 3 takjes munt
- 20 g peterselie
- 1 rode ui (klein)
- 1 rol vers quichedeeg (TARWEGLUTEN) of 8 diepvries deegplakjes (TARWEGLUTEN)
Extra:
- kom
- koekenpan
- 8 quichevormpjes van 10 cm
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Meng in een middelgrote kom het kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, kruiden, miso, water en 1 eetlepel olie goed door elkaar. Zet apart.
- Snijd de paddenstoelen in kleine stukken en de knoflook fijn.
- Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Rol ondertussen het quichedeeg uit. Snijd 8 rondjes uit het deeg ter grootte van de quichevormpjes. Vet de quichevormpjes in met olie en bedek met het quichedeeg.
- Snijd de blaadjes van de munt fijn. Snijd de peterselie inclusief de steeltjes fijn en de rode ui in dunne ringen.
- Voeg de munt, de helft van de peterselie en de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel het mengsel over het quichedeegvormpjes.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen en bestrooi met de rest van de peterselie.
Tip: serveer de champignontaartjes met cranberrychutney.
Eet smakelijk!
Bron: eigen recept